Σκοπός-Τομείς Δραστηριότητας

Το «Εργαστήριο Μοριακής Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας – Ε.Μ.Μ.Α.» (Laboratory of Molecular Microbiology,and Immunology – Micro.Mol) έχει ως αποστολή:

  1. Την κάλυψη σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο διδακτικών και ερευνητικών αναγκών του Τμήματος και άλλων Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε θέματα που εμπίπτουν στα επιστημονικά αντικείμενα του Εργαστηρίου ή των Ερευνητικών του μονάδων, και αποτελούν μέρος του προγράμματος σπουδών του τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών
  2. Την υποστήριξη διδακτορικής και μεταδιδακτορικής έρευνας σε θέματα συναφή με τα διδακτικά και ερευνητικά αντικείμενα του Εργαστηρίου.
  3. Την προαγωγή των διδακτικών και ερευνητικών συνεργασιών μεταξύ καθηγητών και ερευνητών με συγγενή ή συμπληρωματικά επιστημονικά πεδία εξειδίκευσης εντός του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
  4. Τη συνεργασία κάθε μορφής με Ερευνητικά Κέντρα και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της ημεδαπής και αλλοδαπής, εφόσον οι στόχοι συμπίπτουν, συμβαδίζουν και αλληλοσυμπληρώνονται με εκείνους του Εργαστηρίου σε πνεύμα αμοιβαιότητας και συλλογικής εργασίας. Στα πλαίσια της συνεργασίας μπορεί να καλυφθούν ανάγκες διδασκαλίας και έρευνας κοινών δι-ιδρυματικών συνεργασιών στις οποίες ήδη συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
  5. Τη συνεργασία με φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, με επιστημονικούς κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, με διεθνείς οργανισμούς ή οργανώσεις καθώς και με παραγωγικούς φορείς του ιδιωτικού τομέα στα συναφή επιστημονικά πεδία, ώστε να συμβάλλουν στην από κοινού διερεύνηση λύσεων και προτάσεων για την αντιμετώπιση σύγχρονων προβλημάτων.
  6. Την εξυπηρέτηση διαφόρων κοινωνικών αναγκών όταν και όποτε ζητείται η εξειδικευμένη συνδρομή σε θέματα που εμπίπτουν στα επιστημονικά αντικείμενα του εργαστηρίου.
  7. Την εκπόνηση και εκτέλεση κλινικών, πειραματικών και ερευνητικών προγραμμάτων και μελετών με σκοπό τη μελέτη και αναζήτηση νέων τεχνικών, διαγνωστικών και μη, σε επιστημονικά αντικείμενα του εργαστηρίου.
  8. Την παροχή γνωμοδοτήσεων ως εμπειρογνώμονες σε θέματα που άπτονται των επιστημονικών αντικειμένων του Εργαστηρίου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
  9. Την ανάληψη συμβουλευτικών ή αναπτυξιακών έργων και μελετών με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνίας καθώς και ανάληψη και υλοποίηση εθνικών και διεθνών ερευνητικών έργων.
  10. Την παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες και οργανισμούς σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο π.δ. 159/1984 (ΦΕΚ 53/τ.Α’/27-04-1984) «Προϋποθέσεις παροχής υπηρεσιών από τα πανεπιστημιακά εργαστήρια σε ιδιώτες και κάθε νομικής μορφής οργανισμούς».
  11. Την προσέλκυση χρηματοδοτούμενης έρευνας από εθνικούς και διεθνείς πόρους σε επιστημονικούς τομείς δραστηριότητας του Εργαστηρίου ή επιμέρους πεδία εξειδίκευσης των μελών του.
  12. Τη συνεργασία με Εθνικούς, Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Οργανισμούς για την πραγματοποίηση ερευνών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και γενικώς δραστηριοτήτων συναφών με τα επιστημονικά και γνωστικά πεδία του εργαστηρίου.
  13. Τη διοργάνωση επιστημονικών διαλέξεων, ημερίδων, σεμιναρίων, συμποσίων, συνεδρίων και άλλων επιστημονικών εκδηλώσεων, την πραγματοποίηση δημοσιεύσεων και εκδόσεων με σκοπό την προώθηση της γνώσης και έρευνας που εμπίπτει στα επιστημονικά αντικείμενα, την επιμόρφωση, καθώς και την πρόσκληση Ελλήνων και ξένων αναγνωρισμένου κύρους επιστημόνων.